Thema: Horeca
Op zondag 2 februari gingen we naar ‘t Maatveld in Almelo. Dit is een restaurant waar je veel meer kunt doen dan alleen lekker eten en dat hebben we ervaren. Het restaurant is opgezet door Ben Wispels en hij heeft ons de hele dag van alles verteld en laten zien.
We begonnen de dag met een korte rondleiding buiten en een uitleg over midgetgolf. Hierna gingen we naar binnen om vervolgens daar een rondleiding te krijgen. Vervolgens werd de groep in drieën verdeeld. Eén groep ging de keuken in om cake te versieren een andere groep ging naar de bar om drinken klaar te maken en de overgebleven groep ging kegelen.
Hierna hadden we een korte pauze waarin de kinderen uit de keuken de cakejes opdienen en de kinderen van achter de bar de drankjes uit serveerden. Na de pauze werden de groepen omgedraaid. Op deze manier kwam iedereen een keer in de keuken aan het werk en achter de bar en werden er wedstrijdjes kegelen gedaan. In de keuken werd heerlijk eten gemaakt zoals appeltaart, tosti en pannenkoeken. Zo leerden ze achter de bar welk glas voor welk drankje dient, hoe je bestek moet polijsten, hoe je een latte macchiato moet maken en nog vele andere dingen.
Aan het einde van de dag aten we de lekker pannekoeken en tosti’s op en deden we finale kegelen en wat was dat spannend. Aangezien de kinderen hebben we gewonnen werden we nog getrakteerd op een lekker ijsje en toen werd iedereen alweer opgehaald. Wat was dit een super leuke dag!
