Thema ‘Kandoen’

Op zondag 13 december mogen alle kinderen van de groep Talentontwikkeling de Talententest ‘Kandoen’ doen. Deze test kijkt naar jouw kwaliteiten en geeft aan welke beroepen bij je zouden kunnen passen. Aan de hand van 32 vragen met elke keer vier mogelijke antwoorden, kun je aangeven wat bij jou past en wat helemaal niet bij jou past.

De uitslag van de test bespreken we met ouders en kinderen de volgende keer in een tien-minuten-gesprek.

Terwijl het ene deel van de groep de test maakt, speelt het andere deel ondertussen met Tjitske het ‘Kinderkwaliteitenspel'. De kinderen kiezen talentenkaartjes die bij hen passen. Daarna mogen de kinderen ook talentenkaartjes kiezen die ze juist bij een ander vinden passen. Verder hebben we het over welke beroepen de kinderen later willen gaan doen en welke talenten je hier goed bij kunt gebruiken.

Na de heerlijke gezonde lunch, met wraps en belegde broodjes van Qizini, gaan we het centrum van Almelo verkennen door middel van een beroepenspeurtocht. Aan de hand van foto’s kunnen de kinderen zien waar de route langs gaat. Onderweg krijgen we allerlei vragen over beroepen en die zijn soms best lastig: bestaat het beroep treinduwer; wat is een osteopaat en een restauratrice en wat is een snipperdag? Een opdracht is het maken van een beroepen-ABC en ondanks dat de coaches niet mogen helpen en ze hun mobiel niet mogen gebruiken, zijn de kinderen vindingrijk genoeg om andere mensen te vragen! Zo vinden ze een beroep met de q: qualitymanager en met de x: xylofoonbespeler.

Dan moet er ook nog een foto gemaakt worden, waarbij de voeten niet de grond (of iets anders) raken. Dit lukt ook na een paar verwoede pogingen! 

Eenmaal terug bij de bibliotheek moeten de antwoorden worden nagekeken en dat is nog best spannend; de groepen blijken echt aan elkaar gewaagd! De uitslag is 76-73! De winnaars mogen het eerste kiezen uit de prijsjes die erg in de smaak vallen. Ook krijgen de kinderen nog een kleurplaat mee van de Rotaryclub Almelo, waarmee ze ook nog een leuke prijs kunnen winnen! Wat een mooie afsluiting van het Weekendschooljaar 2020.

Op zondag 24 januari zien we elkaar weer!

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status