Thema schoonmaakbedrijf

Zondag 7 maart gaan we eindelijk weer een keer op pad. Deze keer gaan we naar het tandtechnisch laboratorium Kesseler & Reuvekamp, waar Frank en Karin Kühlkamp ons alles leren over het schoonmaakbedrijf. Samen richtten zij 11 jaar geleden Carea facilitaire dienstverlening op en samen met 104 medewerkers zorgen zij met veel plezier voor hun omgeving. De naam van het bedrijf zegt het letterlijk: ze hebben ‘care’ voor hun ‘area’. Carea zorgt ervoor dat het tandtechnisch laboratorium elke dag keurig wordt schoongemaakt.

 

Na een hartelijk welkom en het ontsmetten van onze handen, vertelt Karin over de oprichting van het bedrijf, over specialisten als glazenwassers en ze laat ook zien hoe je het beste kunt schoonmaken zonder dat je er zere schouders of een pijnlijke rug aan overhoudt. Frank vertelt hoe zeepmoleculen werken en dat je alleen bij het afwassen warm water hoeft te gebruiken; bij het schoonmaken van vloeren blijkt dat helemaal niet nodig te zijn. De kinderen zijn heel geïnteresseerd en hebben veel vragen. Het verbaast hen dat je voor schoonmaken een cursus  moet doen, maar aan het einde van de dag snappen ze waarom!

Na de introductie geeft Frank een rondleiding door het laboratorium waar ze bijvoorbeeld protheses maken en porseleinen kronen; we krijgen alles te zien, van heel veel gips tot de modernste 3D-printers. Vooral het gips is na een dag werken overal terug te vinden en vraagt om een grondige schoonmaak van het pand.

Na de rondleiding genieten we van een heerlijke en welverdiende lunch. Met voldoende energie is het nu aan de kinderen om in de praktijk te brengen wat ze hebben geleerd! Ze gaan in twee groepen de vloer van de kantine wissen, de muren van het toilet moppen, de ramen schoonmaken en machinaal de vloer in de gang reinigen. Er komt nog heel wat bij kijken, maar ze leren snel en zijn volgens Karin allemaal geslaagd!

Nou geslaagd was deze dag zeker en we bedanken Frank en Karin van Carea hartelijk met een kleine attentie, omdat zij zo bevlogen wilden vertellen over de schoonmaakbranche. Ook bedanken we Kesseler & Reuvekamp omdat zij het mogelijk maakten dat we dit in Almelo konden doen.

Vandaag hebben we weer even kunnen ervaren hoe leuk het is om een ‘Topper op zondag’ te mogen zijn!

Thema schoonmaakbedrijf

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status