Thema: Rode Kruis

Op zondag 20 maart komen er wel 9 vrijwilligers van het Rode Kruis om ons te vertellen over het werk van het Rode Kruis. Wat doen zij bij overstromingen, bij een hittegolf en welke EHBO situaties komen voor en wat kun je dan doen.

Tezamen met de andere groepen uit Almelo worden we in 2 groepen gesplitst. Onze groep gaat eerst het deel ‘Woeste Wereld’ doen; dit is meer een les situatie. We krijgen heel veel interessante informatie over wat te doen bij een overstroming en bij grote droogte of een hittegolf. Het blijkt dat maar 1% van al het water op de wereld drinkwater is!

We krijgen een kartonnen huis met wel 30 voorwerpen. We mogen er maar 12 meenemen als ons huis overstroomt; wat nemen we mee? Wat is handig en wat niet als bijvoorbeeld de stroom en het internet is uitgevallen. Dan hebben we niet zo veel meer aan onze telefoon of laptop. Wel is het handig om dan waxinelichtjes, verpakte lucifers, houdbaar eten, een zaklamp, een warme deken, een fluitje en een radio mee te nemen.

Na de lunch wisselen de groepen. We gaan nu aan de hand van 14 banners leren over verschillende EHBO situaties: hoe verwijder ik een splinter, hoe knip ik diverse pleisters en leg ik deze goed aan, wat moet ik zeggen als ik 112 bel in een noodsituatie, hoe leg ik iemand in de stabiele zijligging, hoe leg je een snelverband aan, hoe lang moet je koelen als je een brandwond hebt, hoe kun je zien of het een eerste-, tweede- of derdegraads brandwond is, hoe ondersteun je een been en nog veel meer.

Aan het einde van de dag krijgen alle deelnemers een certificaat, een doosje pleisters en een mini-EHBO-kit. Wat hebben we veel geleerd vandaag. Dank aan alle vrijwilligers van het Rode Kruis!

Thema: Rode Kruis

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status