Thema: Techniek

Gedurende drie zondagen hebben we op verschillende manieren gekeken naar Techniek. Wat is nou techniek, waar kom je het tegen, kun je er nog zonder? Wat vind je zelf leuk aan techniek en is techniek iets voor alleen technische mensen? Het bleek al gauw dat we in ons dagelijkse leven niet meer om techniek heen kunnen. In onze huidige maatschappij zit techniek overal in verweven: de zeven werelden van techniek.

Op 27 januari keken we met behulp van de Ontdekkisten van de firma Urenco naar verschillende materialen, stoffen, bestanddelen. Hoe kom je erachter wat wat is? Met behulp van vergrootglazen en een stappenplan hebben we veel ontdekt. Gastdocente Karen Smid hielp ons goed.

De tweede bijeenkomst voor het thema Techniek werd georganiseerd door een gastdocenten van Saxion – Legostudio. Met behulp van lego leerden we hoe we ideeën, ontwerpen die we in ons hoofd hebben kunnen uitbeelden. We moesten goed nadenken over ontwerp, uitvoering, afmeting, sterkte en natuurlijk samenwerken.

Zondag 17 maart waren we te gast bij het Panta Rhei College in Enschede. De ict-docent legde ons de werking van een 3d-printer uit. Wat een mooi apparaat en wat wordt er tegenwoordig al veel gemaakt met een 3d-printer. Niet alleen kunst en gebruiksvoorwerpen, ook huizen, schoenen en meubels!! We leerden hoe we zelf een sleutelhanger kunnen ontwerpen mbv speciale software. En nu heeft iedereen zijn eigen ontworpen sleutelhanger.

Dank je wel alle gastdocenten. Veel gehoord, gezien en gedaan!

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status