Thema: Voedselverwerking en Horeca

Gedurende drie zondagen hebben we gekeken naar de verschillende processen en beroepen binnen het thema Voedselbewerking en Horeca. Wat komt er allemaal bij kijken om eten op je bord te krijgen? Dit zowel thuis als in een restaurant. En welke beroepen spelen hierin een rol?

We waren erg blij dat we een kijkje achter de schermen mochten nemen bij Restaurant NOVI. We hebben van alles gezien: van cappuccino-apparaat, kijkje onder de deksel in de keuken, bevriezen in de koelcellen tot de voormalige kluis onder de grond die nu dienst doet als opslagplaats/kleedkamer. Reuze-interessant allemaal. En een lekkere afsluiting met chocolademelk en bitterballen!!
Om er goed achter te komen hoe wij aan ons plakje kaas en sneetje brood komen, hebben we zuivelboerderij Kaamps en de Lonneker Molen bezocht. De gastdocente en molenaar werd het hemd van het lijf gevraagd. De proefvoorraad in de kaaswinkel hebben we bijna leeggegeten en we weten nu ook hoe zwaar het is om graan met de hand te malen. En een goede knoop in de touwen van de wieken leggen is echt niet makkelijk. Eén leerling wist het wel en werd de winnaar van een pak pannenkoekenmeel. 

Dank je wel alle gastdocenten!

Thema: Voedselverwerking en Horeca

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status