Thema: Zorg en Revalidatie

Net als voorgaande jaren waren we weer twee zondagen in januari welkom op Revalidatiecentrum Het Roessingh. Verschillende medewerkers vertelden ons en lieten ons zien wat er allemaal gebeurt op het Roessingh. Naast beroepen als artsen, fysiotherapeuten, logopedisten, is ook de kapper, zweminstructeur en rijschoolhouder hier werkzaam. Allemaal nodig en even belangrijk!

Na veel informatie gekregen te hebben, sloten we de eerste dag af bij de medische instrumentmakers. Wat een mooie werkplaats! We gingen zelf aan de slag met het maken van een hand- en voetafdruk. Eerste in een soort doos met schuim, daarna met gips.

De tweede dag stond in het teken van fysiotherapie. Hoe is het om je in het dagelijkse leven te bewegen als je een fysieke beperking hebt? Nou, dat hebben we ervaren!  Met de hand vastgebonden smeerden we brood, schonken drinken in. Een leuk en moeilijk parcours met allerlei oefeningen legden we in de rolstoel af. Na de aangeboden lunch mochten we alles vragen aan twee volwassenen die al sinds hun jeugd hulp krijgen van Het Roessingh. Hoe is het om te leven met een dwarslaesie of twee beenprotheses? Alles werd gevraagd en overal kregen we een antwoord op. Dank je wel iedereen van Het Roessingh!

Thema: Zorg en Revalidatie

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status