Thema media

Zondag 30 mei zijn we begonnen met het thema Media. Eerst hebben we met de kinderen voorkennis opgehaald over het thema social media en internet veiligheid.  Daarna hebben we met de kinderen een Kahoot quiz over mediawijsheid/ internetveiligheid.

Na de lunch zijn Stefan en Constance van RTV Borne begonnen met een stuk informatie over de verschillende beroepen die je nodig hebt om radio en televisie te maken. Denkende aan een editor, camjo ( camera en journalist), redacteur, geluidsman, cameraman, regie, visagie, etc.

 

Zondag 13 juni was de tweede dag van het thema Media. De kinderen moesten eerst nadenken en opschrijven over welke filmshots erin welke volgorde voorbij komen. Inleiding - kern-slot. Daarna mochten ze eindelijk beginnen met draaien. Er werd goed gelet op het filmen vanuit verschillende perspectieven, verschillende beeldkaders, het licht en geluid moest goed zijn. Attributen erbij en vloggen. Als ze alles gefilmd hadden, moesten ze gaan de film gaan monteren. Stukjes film eruit knippen en zorgen voor een lopende, uitdagende vlog.

De resultaten waren geweldig. Wat een geweldige dag.

Constance en Stefan bedankt.

Thema media

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status