Weekendschool bezoek Roessingh

Op zowel 20 als 27 januari 2019 bezochten de kinderen van groep Enschede Noord het revalidatiecentrum Roessingh. Het doel was om te ontdekken welke beroepen er allemaal werkzaam zijn in dit centrum en hoe het is om een lichaam te hebben waar wat aan mankeert.

De eerste dag vertelde Hetty aan de hand van filmpjes wat het Roessingh allemaal doet en voor wie het is. ‘s Middags gingen we kijken bij de afdeling waar protheses gemaakt worden en mochten we zelf een gipsafdruk van onze hand en voet maken.

De tweede zondag ging het er vooral om zelf te ervaren hoe het is om een hand of been te missen: hoe strik je dan je veters en smeer je een boterham? Hoe gooi je dan een bal en beweeg je je voort met een rolstoel, loopfiets, step? We veroorzaakten een file in de gang!!

Met thuis goed voorbereide vragen mochten we echt ALLES vragen aan Simon (twee beenprotheses sind peuterleeftijd) en Marlous (in rolstoel sinds haar 13e). En ze gaven overal antwoord op: hoe ga je op vakantie, naar de wc, hoe koop je kleren en wat zou je als eerste doen als je weer gewoon zou kunnen lopen? 

Het Roessingh, vooral Hetty, maar ook alle andere medewerkers die tijd voor ons hadden: superbedankt voor deze twee mooie dagen !!

Weekendschool bezoek Roessingh

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status