Thema Bakker

Zondag 8 april zijn we naar de Bakker geweest. De vader van Kyra, Adriaan Stokkentre had een mooi programma gemaakt waar we in Bakkerij Oonk in Glanerbrug mochten zijn. Zie foto`s. 
Er werd verteld welke voedingstoffen er in brood zitten(samenstelling) Hoe het brood tot stand komt(hand of machines)Hoe belangrijk kneden is!  We mochten zelf broodjes bakken en er werden onze 3 verschillende vormen luxe broodjes geleerd . We hadden een rondleiding in de bakkerij, waar we alle machines, diepvries, koelingen en ovens hebben bekeken en uiteraard ook ervaren hoe koud, warm, enz het was. Het deeg had al gerezen maar werd later ook nog voorbereid voor het de oven in ging. Ook hebben een quiz gedaan met allerlei wetenswaardigheden van de bakkerij (wat we deze dag geleerd hebben) we mochten de broodjes meenemen naar huis. 
We hebben Adriaan bedankt dat hij zo enthousiast over het beroep bakker en banketbakker heeft verteld.
 

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status