22-1-2018

Vandaag stond de dag in het teken van het thema ‘Horeca’. Na een korte lunch zijn we op pad gegaan naar het pannenkoekenrestaurant ‘Le Pompidou’ in Enschede-Zuid. Nadat één van de eigenaren ons vertelde over hoe dit bedrijf is opgezet en wat je daar allemaal voor moet doen, werden we verdeeld over twee groepen. De keuken en de rest van de ruimtes in het restaurant bekijken. De eerste groep kreeg eerst een rondleiding in het restaurant en mocht helpen met het op poetsen van het bestek en dekken van de tafel.

De andere groep kreeg een rondleiding in de keuken en mocht zelfs eigen pannenkoeken bakken! Na natuurlijk eerst de handen te hebben gewassen, mochten we het beslag in de pan doen en onze eigen pannenkoeken omflipperen in de lucht. Na het serveren van de pannenkoeken aan de helft van de groep was het nu de beurt aan de andere helft van de groep om de pannenkoeken te bakken. Zo zijn we van half 1 tot half 3 druk geweest met het ‘werken’ in de horeca. Om half 3 kregen we een lekkere warme kop chocolademelk met slagroom. Hierna zijn we rustig teruggelopen naar school en was het alweer tijd om te gaan. Het was erg interessant om te zien hoe een restaurant nu eigenlijk opgezet wordt en wat er allemaal bij komt kijken tijdens het werken in de horeca.

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status