Thema: scheikundige proefjes

We konden eindelijk weer verder met onze weekendschool in Goor. Wat hadden we er zin aan.

Bij binnenkomst hebben we eerst ranja gedronken, want het was warm weer. Daarna is assistent- coach Madelon begonnen aan een korte presentatie. Ze zit zelf opeen opleiding over chemie, dus ze kon ons meer vertellen over de studie en waar we aan moeten denken. Op dit moment was dit vooral de veiligheid. Welke voorzorgmaatregelen moet je nemen wanneer je echt met scheikundige proefjes aan de slag gaat.  De kinderen wisten er al best wat. Denk aan een veiligheidsbril en een witte laboratoriumjas. Maar ook zoiets simpels als je haren vast maken wanneer je lang haar hebt.

Na deze presentatie werden de kinderen in tweetallen verdeeld en kregen allemaal een nummer bij welke kaart met opdrachten ze moesten beginnen. Er lagen voor nu 12 kaarten klaar. En met de ene kaart waren ze sneller klaar dan de andere. Na ruim een uur intensief onderzoek gedaan met z’n allen, was het lunchtijd om half 1.

We hebben gezellig beneden aan een lange tafel kunnen lunchen waar veel gekletst en gelachen werd. Na afloop hebben we even lekker buiten gespeeld. Er werd ontspannen door een tikspel of gewoon even muziek luisteren.

Toen was het wel weer tijd om naar ons lokaal te gaan om alle proeven te evalueren. Hoe zijn ze gemaakt, wat was de verwachting en kwam je voorspelling ook uit. 1 proef was bij niemand gelukt, maar gelukkig hadden we Madelon bij ons en die heeft de proef zelfs twee keer gedaan. Hij was wel heel gaaf.

Na alle proefjes besproken te hebben en de materialen opgeruimd te hebben, was er nog even tijd over. Op verzoek van de kinderen en met toestemming van de Reggehof mochten we nog een keertje verstoppertje spelen in het gebouw. Hoe leuk en bijzonder is dat?! Het gebouw was verder vrij van publiek, dus dit kon veilig met de nodige afspraken. Het was een geslaagde dag. We kijken erg uit naar volgende week.

Thema: scheikundige proefjes

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status