Thema: Ken jezelf, ken je stad, ken je omgeving

Tijdens de eerste bijeenkomst was het meteen een topdag! We hebben kennis gemaakt met elkaar en allerlei spelletjes gespeeld (Simon zegt, op volgorde gaan staan, groepjes maken van huisdieren tot favoriete kleur), samen gegeten en een portfolio geknutseld. In de portfolio's hopen we aan het eind van het jaar een heleboel dingen te hebben toegevoegd! Tot slot hebben we ook serieus gepraat over regels en over pesten. Conclusie en belangrijkste regel: heb respect voor elkaar.

 

Tijdens de tweede themadag hebben we gewerkt over duurzaamheid. We hebben met gastdocent Wilma Stegink nagedacht over wat je zelf kan doen om duurzamer te leven, en ook over hoe Welbions dit aanpakt in de wijk met de woningen. In de middag hebben we zelf de handen uit de mouwen gestoken. We deden een wedstrijd wie het meeste afval kon verzamelen: we kwamen terug met 4 grote zakken vol! Complimenten aan deze harde werkers. Tot slot kregen we van Wilma een prijsje: een douche-timer. Allemaal ophangen he!

 

De derde zondag gingen we langs bij de gemeente Hengelo aan de Hazenweg. We hebben geluisterd naar de plannen van het nieuwe pand door wethouder Mariska ten Heuw. Ook kregen we een rondleiding door het gebouw, en deden een quiz met allemaal weetjes over Hengelo. Weet jij eigenlijk wie de baas is van Hengelo? En op welke dagen is er markt? En hoe heet de kermis? Terug bij Welbions hebben we aan het portfolio gewerkt, en nagedacht over de vraag: wat zou je doen als jij burgemeester was? Tot slot hebben we als cadeautje allemaal een setje fietslampjes gekregen. Gemeente Hengelo, bedankt!

Thema: Ken jezelf, ken je stad, ken je omgeving

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status