newspapers.jpg

Vacature

Doel van de Weekendschool: kinderen die opgroeien in een minder kansrijke omgeving de mogelijkheid bieden hun horizon te verbreden op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied.De Weekendschool heeft inmiddels jarenlang ervaring met het organiseren van thema’s rondom beroepen voor kinderen in Enschede, Glanerbrug, Hengelo, Almelo en Goor.Op de Weekendschool wordt ongeveer op 18 zondagen ( vaak in thema’s van 2-3 zondagen) les gegeven door gastdocenten die afkomstig zijn uit alle geledingen van de maatschappij.Meer informatie vindt u op onze website: www.toppersopzondag.nl  Om ons bestuur te versterken zijn wij op zoek naar een:BestuursondersteunerWat ga je doen?Als bestuursondersteuner ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van de bestuursvergaderingen, het vastleggen van de belangrijke beslissingen in de vergaderingen, het controleren van de lopende acties en het beheren van inkomende stukken en post. Je werkt daarin samen met de secretaris van het bestuur. Ook zorg je voor een tijdige verspreiding van onze nieuwsbrief en het actueel houden van het adressenbestand daarvoor en ondersteun je het bestuur bij het werven van fondsen. Als bestuursondersteuner zorg je er bovendien voor dat alle administratie voor het bestuur keurig geregeld is, zoals bijvoorbeeld de contracten van medewerkers. Je wordt in deze rol uitgebreid ingewerkt en begeleid.Wie zoeken wij?Enthousiasme, goed kunnen luisteren en samenwerken zijn eigenschappen die je bezit. Je bent secuur, bereidt je goed voor en vindt het heerlijk als mensen zich kunnen focussen op hun eigen taak omdat jij de rest op orde en onder controle hebt.Je hebt MBO+ denk- en werkniveau. Misschien heb je te zijner tijd ambitie om een bestuursrol te vervullen en kijk je op deze manier even mee in de keuken of misschien heb je al een tijdje een bestuursrol vervuld en vind je dit een fijne manier om – met die meegebrachte ervaring – het bestuur van de Weekendschool goed te laten functioneren.Wat krijg je ervoor terug?Onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Verder vergroot je je sociale netwerk, werk je in een gezellig team en organiseren wij elke zomer een gezellige seizoensafsluiting.Interesse?Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Je kunt je aanmelden en/of je vragen stellen aan de secretaris va het bestuur via mailadressecretaris@toppersopzondagintwente.nl

IMG_20220409_125945_1.jpg

Kaasboerderij Kaamps

Zaterdag 9 april zijn we met 36 afghaanse kinderen en een groot aantal moeders die wonen op vliegbasis Twente naar kaasboerderij Kaamps in Deurningen geweest. We wilden deze kinderen graag een keer in het zonnetje zetten, daarom hebben we een leuke activiteit voor de ze kinderen georganiseerd. De kinderen werden met de bus opgehaald. Dat was natuurlijk al een feestje. Aangekomen bij Kaamps kregen de kinderen een rondleiding door het bedrijf. Hoe wordt kaas gemaakt, de koeien het melkproces etc. Deze rondleiding was in het engels zodat een aantal tolken het voor de kinderen konden vertalen. Daarna was het tijd voor de kinderen om even lekker vrij rond te lopen. Te spelen op het springkussen, kijken bij de dieren bij de boerderij of kijken bij de koeien in de stal.Na het spelen gingen we met de kinderen naar de boerenzolder. Daar kregen ze een film te zien over het proces van het maken van kaas. Vanaf de koeien totdat het in de winkel ligt. Daarna was er een over heerlijke lunch. De kinderen konden lekker pannenkoeken, croissantjes, broodjes, kaas, vleeswaren en zoet beleg kiezen en eten. Na de lunch konden ze lekker buiten spelen en genieten van de dieren. Deze dag gingen de koeien voor het eerst van stal. Een hele happening. Daarna waren de kleinere kinderen echt al moe en gingen met een goed gevulde goodiebag van Kaamps weer terug met de bus naar de vliegbasis. Het was een mooie dag waar de kinderen vele mooie indrukken konden opdoen.  

ansrotting.jpg

Ans Rotting laat ‘haar’ weekendschool in Enschede met gerust hart achter

ENSCHEDE - Ze noemt zichzelf een ‘wegbereider’. En hielp misschien wel zo’n duizend kinderen inderdaad een heel eind op weg. Nu stopt Ans Rotting, mede-oprichter van de weekendschool Toppers op Zondag. Laatst nog kwam er een jongen naar haar toe. „Later word ik piloot. Maar als dat niet lukt, kok.” Kijk, dat vindt Ans Rotting nou mooi. „Die jongen durft te dromen, maar is ook realistisch genoeg om te beseffen dat het misschien niet gaat lukken en heeft al nagedacht over een alternatief.” En dat is belangrijk, weet ze. Onder meer van haar zoon. Die is psycholoog. „Hij heeft regelmatig te maken met mensen die een verkeerde keuze in het leven hebben gemaakt en nu met de gevolgen daarvan zitten. Het is goed om al op tijd te beginnen met het nadenken over wat je wilt en wie je bent.”Dat is de rode draad binnen weekendschool Toppers op Zondag. „Op zondag bezig zijn met je toekomst: dat vinden wij top”, verklaart Rotting de naam. Kinderen uit groep 7 krijgen de gelegenheid om gedurende twintig zondagen per jaar te ervaren welke beroepen er zoal zijn en wat die in de praktijk inhouden. Dat gebeurt via thema’s, zoals gezondheid, werken met dieren, techniek en vervoer.Neem het thema voeding. Dat bestaat onder meer uit een kennismaking en rondleiding bij landgoedhotel De Wilmersberg, in De Lutte. Vervolgens gaan de kinderen koken, tafels dekken of beddengoed verschonen. De afsluiter is een lunch die de kinderen verzorgen voor hun ouders.  Dat allemaal volgens het adagium: ‘luisteren, kijken, doen’. „Waarbij doen het belangrijkste is”, zegt Rotting. „Want daar leer je het meest van.” Lees het hele krantenartikel op de website van Tubantia.  

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status