Kaasboerderij Kaamps

Zaterdag 9 april zijn we met 36 afghaanse kinderen en een groot aantal moeders die wonen op vliegbasis Twente naar kaasboerderij Kaamps in Deurningen geweest. 

We wilden deze kinderen graag een keer in het zonnetje zetten, daarom hebben we een leuke activiteit voor de ze kinderen georganiseerd. 

De kinderen werden met de bus opgehaald. Dat was natuurlijk al een feestje. Aangekomen bij Kaamps kregen de kinderen een rondleiding door het bedrijf. Hoe wordt kaas gemaakt, de koeien het melkproces etc. Deze rondleiding was in het engels zodat een aantal tolken het voor de kinderen konden vertalen. 

Daarna was het tijd voor de kinderen om even lekker vrij rond te lopen. Te spelen op het springkussen, kijken bij de dieren bij de boerderij of kijken bij de koeien in de stal.

Na het spelen gingen we met de kinderen naar de boerenzolder. 

Daar kregen ze een film te zien over het proces van het maken van kaas. Vanaf de koeien totdat het in de winkel ligt. 

Daarna was er een over heerlijke lunch. De kinderen konden lekker pannenkoeken, croissantjes, broodjes, kaas, vleeswaren en zoet beleg kiezen en eten. 

Na de lunch konden ze lekker buiten spelen en genieten van de dieren. Deze dag gingen de koeien voor het eerst van stal. Een hele happening. 

Daarna waren de kleinere kinderen echt al moe en gingen met een goed gevulde goodiebag van Kaamps weer terug met de bus naar de vliegbasis. 

Het was een mooie dag waar de kinderen vele mooie indrukken konden opdoen. 

 

Kaasboerderij Kaamps

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status