Medewerkers gemeente Hengelo helpen bij de Weekendschool

Op 8 november 2016 hebben Marieke Arends en Harriët Plas een lunch verzorgd voor de kinderen van de Weekendschool. Dit gebeurde n.a.v. een match op de Slingerbeurs. In totaal hebben we als gemeente vier keer een lunch verzorgd. De lunch werd in oktober en november verzorgd door Stephan Euverink, Henk Jan Tromp, Saskia Nijkrake, Willy van Diepen, Ellen Blenke, Monique Laarhuis, Marieke Arends en Harriët Plas. Lees de ervaring van Marieke en
Harriët bij de Weekendschool. Marieke en Harriët vonden het zeer de moeite waard. Op zaterdag de boodschappen doen en op zondag de broodjes smeren en zorgen voor een lunchpakket voor een deel van de kinderen.
Er waren twee groepen uit Hengelo. In totaal meer dan 40 kinderen. De ene groep ging op bezoek bij een dierenarts in Neede. De andere groep organiseerde een markt in het pand van Welbions. Ze hadden zelf van alles ingekocht, zorgden voor de verkoop en de opbrengst gaven zij aan Kans
voor een kind. Mooi om te zien dat er binnen Hengelo zo goed samengewerkt kan worden. En goed dat wij een bijdrage konden leveren en over onze eigen grenzen heen konden kijken. De begeleiders hadden door onze inzet de handen vrij om de kinderen te begeleiden.
De Weekendschool “Toppers Op Zondag” biedt activiteiten aan voor gemotiveerde jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar die opgroeien in een minder kansrijke leefomgeving. De jongeren volgen in het weekend, op zondag, bijeenkomsten die o.a. worden gegeven door gastdocenten uit diverse disciplines met passie voor hun vak. Op die manier kunnen de jongeren kennismaken met een groot aantal interessante vakgebieden.
De Stichting Weekendschool “Toppers Op Zondag” in Twente heeft een eigen traject ontwikkeld, waarin twee varianten centraal staan: 'Horizonverbreding' en 'Talentontwikkeling'.

Sponsoren

Anbi De Stichting Weekendschool "Toppers Op Zondag" in Twente heeft de ANBI-status